Management of Electronic Media

Jag tycker boken presenterar de olika områdena inom media management på ett bra sätt, dock får jag inte alls samma aha-upplevelse på samma sätt som med Kung (2008), utan Albarran (2010) tycker jag fungerar mer som en överlevnadsguide för managers inom mediebranschen. Jag gillar bokens indelning med de olika ämnena och styckena är aldrig för långa för att bli tråkiga.

Hade nästan önskat att vi fick läsa denna tidigare i utbildningen just för att den behandlar alla väsentliga områden inom media management och då kanske man tidigare hade fått en bättre förståelse om varför vi läser de ämnena vi gör. För boken går ju aldrig in på djupet om varje ämne och då skulle man ju ha en aning om vad som väntar en. Jag tror absolut inte att det hade varit fel att lägga den som kurslitteratur redan i ettan. Dock kanske kapitlet om företagsekonomi hade varit lite krångligt men iså fall hade man kunnat hoppa över delar av det.

Jag tycker dock att boken ger en bra överblick över alla de väsentliga delarna en media manager behöver ha koll på men jag uppskattar inte kurslitteratur som skriver ”så här ska du göra” och jag tycker Albarran (2010) ibland verkar ha fastställt att det finns ett rätt sätt att göra saker på. Tänker främst på kapitlet som heter Managing Personnel, där jag tycker det framgår att bokens sätt att hantera personal är det enda rätta och det presenteras inte direkt någon fakta om varför man ska hantera personal på just det sättet. Jag håller med om mycket men det finns ju tusen sätt att hantera personal och allt beror ju på vilken kultur man har på just det företaget, vilket gör mig lite kritisk till kapitlet som handlar om hantering av personal.

Jag gillade kapitlet om etik i management. Tidigare har vi läst om etik i tidningsbranschen, vad som får publiceras och vad man ska tänka på etc, men Albarran (2010) presenterade etikbiten utifrån en managers perspektiv och inte ur en journalists perspektiv och det är något vi inte direkt har diskuterat. Nu tar ju boken till viss del upp sådant som vi redan diskuterat, men vad jag tyckte var intressant var delen som handlade om etik vid beslutsfattande. Det hade varit intressant om vi diskuterat etik utifrån ett manager-perspektiv också, och inte bara ur ett publiceringsperspektiv.

Avslutningsvis så var jag lite mer kritisk till boken i början för att jag tyckte den nästan var lite för ”enkel” men ju mer man kommer in i den så tycker jag att den sammanflätar de olika områdena på ett bra sätt och bokens korta stycken och lätta språk gör att den blir lättläst och intressant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0